Pages Navigation Menu

.... sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki. (Al-Baqara: 255)

Kundalini , Chakra dan Badan Manusia

 

Tujuan utama Yoga , Meditasi , Sembayang , Ritual dan sebagainya ialah untuk mengaktifkan Kundalini shakti  dan mengalirkannya ke semua chakra – chakra yang  terdapat didalam badan. Hanya seorang manusia yang mepunyai chakra-chakra yang aktif akan terus hidup dengan sihat ,cergas , mewah dan akan dapat segala-galanya dalam kehidupan.

 

Sebenarnya chakra-chakra kita berfungsi dengan bersendirian ( Automatic ) dan melakukan kerja-kerja yang diberikan oleh alam semulajadi bersendirian . Jika seorang dapat mengaktifkan semua chakrannya dan mengalirkan Kundalini kesemua chakranya dia dapat menguasai chakrannya dan boleh mendapatkan segala-galannya yang diigini didunia ini.

Contohnya :

Jika seseorang dapat mengaktifkan chakra keduannya Svaditana dan mengalirkan kundalininya ke chakra tersebut . Dia akan dapat kebolehan untuk berkomunikasi dengan makluk halus dan dia boleh berhubung dengan alam roh dan alam gaib.

Jika seseorang dapat mengaktifkan chakra keenammya Anjana dan mengalirkan Kundalininya kesitu . Dia dapat mengetahui segala sesuatu yang telah berlaku , sedang berlaku dan akan berlaku pada masa hadapan . Dia juga dapat mengetahui lantar belakang dan isi kandungan hati seseorang dengan hanya sekali pandangan sahaja .

Kegunaan dan keupayaan chakra kundalini shakti yang saya tulis diatas hanyalah setitik dari sebuah lautan , kegunaan dan keupayaannya sangat banyak lagi.


Contoh manusia yang telah mengaktifkan semua chakrannya dan kundalininya mengalir kesemua chakrannya :
Goudama Buddha , Jesus , Nabi Muhamad , Para Nabi , Para Wali , Para Rishi dan beberapa orang yang telah mngubah sejarah dunia.

Dari nama mereka Anda mungkin boleh paham apakah kegunaan dan kelebihan chakra yang terletak didalam badan kita.

 

[POPUP=IMG1] 

Comments

comments

468 ad